keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Haiseva kotiinpaluu...

Jouluinen yllätyskäyntimme suomeen onnistui ja onnistuttin siis yllättämään perheet, ystävät ja tutut, piipahtaamalla "salaa" Suomessa parin viikon lomalla.
Nähtiin vähän lunta ja pakkasta ja lumitöitäkin päästiin hieman maistelemaan.
No eilen kuitenkin taas saavutttiin takaisin ja mikä meitä odottikaan..?.
No sehän jo tiedettiin, jotta aitaa meillä ei taaskaan ole, koska muutama päivä takaperin,, oli täällä vieraillut oikein kunnon puhuri ja vienyt meidän aidan mennessään. Vaan heti, kun keittiön oven avasi tuli vastaan oikein miellyttävä tuoksu... ehkä jotain vastavaa kun -50 luvulla käyttöön otetun venäläisen kalastusaluksen pesemätön lastiruuma. Sähköt poikki ja pakastimessa kalaa ja kaikkea muut mukavaaa, joka jo suorastaan valui pakastimen ovesta vastaan, sekä oli myös tietenkin valunut jo pakastin-jääkaapin rakenteiden ja eristeiden väliin...
Eipä siinä muu auttanut, kun kaappi ulos ja puutarhaletku esiin. Tietty myös hälytyslaitteet oli taas vaihteeksi rojuna vettäkin on katosta tullut ja niin, eipä nuo puolen talon valotkaan toimi ja puutarhuri, jonka piti käydä meillä säännöllisen epäsäännöllisesti, ei todellakaan ole leikkuriaan käynyt lähellekään meidän pihaa kääntämässä, vaan piha on kuin viidakko.

Kolmenkymmenen tunnin matkustamisen jälkeen, voisi jo kuvitella räjähvänsä tuohon kaikkeen, mutta... Kyllä kaikkeen tottuu ja kun tietää, mitäs tuosta ehtiihän sitä. Mañana tai sitten ensiviikolla, ehkä...

Eihän se haju siitä kaapista minihkään lähtenyt, joten päätettiin luovuttaa ja lähteä uuden ostoon, ja kyllä ostettiin kaappi ja toimitus kotiin noin tunnin päästä, samoin myös hälytyslaitefirman edusta tuli korjaamaan tuon risan varashälyttimen luvattuun aikaan.

Mutta siis yhtenvetona Uruguayn aurinko paistaa ja lämpö kyllä pelastaa paljon, ei kaikkea mutta kuitenkin PALJON.

Koiratkin saatiin kotiin toimitettuna kotiin hyvästä hoidosta ja kylläpä tuo pikkupoika on taas kasvanut, saas nähdä millaiseksi jätiksi se mahtaa kasvaakaan. Taitaa nyt olla jo Saimin kokoinen ja painoa jopa ehkä enemmän, ikää kuitenkin vasta puoli vuotta.
Muhkua ei kyllä vielä kotiin saatu kun on kuulemma niin ihana ja mukava ja hurmaava terrieripappa, aika näyttää palaako Muhku vielä kotiin vai onko muutto pojalla edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti