sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Viikonlopun alkuperainen suunnitelma: lauantaina Expo Prado ja sunnuntaina agilitykilpailut. Lahtohetkella satoi, joten pojan huoneen lattialta oli syyta kerata pois brion puinen junarata, jottei ihan pilaannu, kun katto vuotaa edelleen ja pojan huoneeseen saattaa isokin lammikko ilmaantua. Viela muita leluja ja huonekaluja hieman keskemmalle huonetta, ampari vuotokohdan alle ja menoksi. Tassa kohtaa herra ilmaantuu ovelle ja toteaa etta auton katto vuotaa!!! Jep, jep.. olisihan se nyt ihan kohtuutonta vaatia, etta vuokra-auton katto pitaisi vetta!!!! Koska asian korjaamiseen olisi helposti mennyt taas kerran pari viikkoa, sen aloittamista voi ihan hyvin siirtaa alkuviikkoon ja ottaa pyyhkeen mukaan, jonka laittoi vaihdekepin ymparistoon, ottamaan kopin pahimmasta sateesta. Oli kuitenkin ehdittava 12.30 mennessa Montevideoon Pradon puistoon messuille. Siella ohjelmassa oli paimennusnaytos. Vasta siina vaiheessa kun oltiin messuilla oltu jo noin tunti ja naytosta ei kuulunut, oli molemmilla mielessa, etta olisihan se nyt pitanyt jo kotoa lahtiessa arvata, ettei sita naytosta sateella pideta. Matkalla oltiin jo ehditty lyomaan vetoa siita, ettei seuraavan paivan kisojakaan olisi. Hotelli oli kuitenkin varattu ja meni tai ei, niin se olisi maksanut, joten mehan mentiin. Expo Prado on nakemisen arvoinen. Vaikka me siella oltiin nyt kaatosateessa ja lapimarkina, voi silti todeta, etta kannattaa menna.. ehka vahan kauniimpi saa saa aikaiseksi sen, etta siella on enemman ihmisia ja mielekkaampaa olla.. ja vaikka ei olisi kiinnostunut maataloudesta, niin sanoisin, etta kannattaa menna.. ne lehmat ja sonnit oikeasti kiiltaa, kun ne on puunattu ja puleerattu nayttelykuntoon! Eika siella haissut navetta! Lisaksi on viinitilojen edustajia, ruokaa, kasityota, etc... tapahtumiakin varmaan, jos ei sada. ;)  

Lapimarkana siis suunattiin makkarin ja ruokakaupan kautta hotellille.. Hotellilla selviteltiin saunan saatavuutta ( joka muuten ei sitten ole yksityinen, meille huomautettiin... onkohan siella ollut kamerat jossain aikaisemmin??? ) ja uimismahdollisuuksia. Ensin suunnattiin sisa-altaalle. Tila oli lammin isolla L:lla ja vesi suorastaan kuumaa. Ehka tama oli luojan lykky, koska kylmahan siina sateessa kastuessa oli jo ehtinyt tulla. Tunnin verran kun siella oli pulikoitu, oli poika innostunut jo uimisesta ihan uudella tavalla ja rohkaistunut jo omineenkin polskuttelemaan kellukkeidensa varassa. Viela saunaan niin eikohan se sateinen messuretki pienen pettymyksen kera olisi jo unohdettu. Saunassa ei tietenkaan ole mitaan kiulua eika kauhaa, joten suomalainen ottaa jonkun kipon minka loytaa.. saunassa oli kokonaiset 50 astetta lamminta ja poreallas oli jaakylma... kaksi kertaa vetta kiukaalle ja sauna pimeni! Oikosulku.. no tottakai se tulee, koska kivia oli kokonaiset 6 kappaletta ja vetta lipsahti vahan liian paljon! Se siita saunareissusta, kuumaan suihkuun ja takaisin huoneelle. Koska senkin asian korjaamiseen olisi mennyt liian kauan (ollaan ihan varmaan vaan liian karsimattomia), soitin respaan ilmoittaakseni tilanteesta vasta omasta huoneesta. Nettiin kun paasi, niin selvisi sahkopostista sekin, etta sita kisaa ei pidettaisi sateen takia. 

Sunnuntaiaamu valkeni aurinkoisena ja lampimana... vaikea uskoa, etta sateen takia jotain olisi peruttu, mutta niin se vaan on. Tietaen ko. kentan, on aika luonnollista, ettei kisoja tuollaisen sateen jalkeen olisi, koska salaojathan ovat tuntematon asia. Rauhallinen aamupala ja jotain pienta puuhaa hotelilla pojan ehdoilla siis aamuohjelmassa. Aamupalalle suunnattiin hetkea ennen klo 0900.. eika se ollut viela valmiina! Hataisia, kun ollaan! Saatiin menna muutaman minuutin odottelun jalkeen ravintolaan ja omassa rauhassa nauttia aamupala, lukkunottamatta sita tarjoilijaa, joka haaraili siella laittelemassa unohtamiaan asioita viela poytaan. Kellarista loytyi pelihuone ja leikkihuone uima-altaan laheisyydesta, joita siis lahdettiin viela tunniksi tutkimaan ennen kuin oli kirjauduttava ulos. Uloskirjauksen hetkella naytti loput hotelliasiakkaat olevan aamupalalla.. suomalaisten lounasaika alkaa joskus samoihin aikoihin (no ei ehka sunnuntaisin, mutta kuitenkin). Koirien kanssa kaytiin sunnuntaikavelylla ja sitten vahan kaupoille. Kun nyt kerran oltiin kulmilla, oli syyta kayda rautakaupassa ja vahan ruokakaupassa. 

Suunnitelmiin nahden viikonloppu meni ihan penkin alle. Loppupelissa se kuitenkin oli ihan hyva. Huomenna kuitenkin teen reklamaation tuosta autosta ja muistutan taas tuosta talon katosta... sammakoiden korvia huumaavan konsertin soidessa, taidan nyt rauhoittua. 

PS.. valokuvia? lauantaisessa sateessa? no ei todellakaan. valokuvahetken koittaessa sunnuntaina se kamera oli autossa! ;)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti