maanantai 14. lokakuuta 2013

Paimennusta Espanjan espanjaksi

Lauantaina paimennuskursilla San Josessa ja tällä kertaa kouluttajaksi olikin sapunut kaveri (nimeä en nyt juuri muista) Espanjasta. Nyt onneksi tuo ns. liinakoulutus oli out ja pästiin ihan oikeasti ainakin minun mielestäni, myös treenaamaan ns. hyödyllisesti. Kaveri tiesi mistä puhui tai ainakin tapansa ja metodinsa vakuuttavasti esitti. Mitä nyt siitä ymmärsin. Joskus olen kait täälläkin kritisoinut, miksi nämä ihmiset eivät puhu Espanjan espanjaa vaan varsin hassusti suhisevat jnejne...
Noh nyt kyllä tuntui, että tuo ns. oikea espanja meni enempi kuin ohi...
Kurssinhan piti alkaa noin 9.30 ja heti puoli yhdetoita maissa aloitettiin parin tunnin teorialla...
Mutta tällä kertaa kaikesta huolimatta myös päästiin treenaamaan ihan kunnolla ja aikaa jäi varsin hyvin, koska lounaan jälkeen halukkaat lähtivät johonkin puistoon jotain näytöstä pitämään ja loput jäivät jatkamaan harjoituksia tilalla. Kerta kerran jälkeen tuo Zico vaan tuntuu tajuavan miltei itsestään noita juttuja ja asioita ja alkaa meno jo pikkuhiljaa ihan oikealta paimentamiselta näyttämään.
Saimikin oli ihan vaan turistina mukana ja onneksi oli, koska "tilatöitä" riitti ja Saimikin joutui tai oikeammin kait pääsi töihin.

Tuplakin teki välillä tilatöitä, kun pikku vuohet karkaillivat liian suurista aidan koloista

Lampaisiinkin käytiin vähän lähemmin tutustumassa  

Sunnuntaina tehtiinkin sitten kevätkylvöjä, nyt on kurkut, tomaatit, salaatit ja muut rehut maassa ja satoa vaan odotellaan, samalla taas hiekkalaatikkoonkin haettiin lisää hiekkaa se kun sieltä salakavalasti aina johonkin häviää.


Appelsiinipuukin kaipasi paljon vettä, jotta tekeepi sitten hyviä hedelmiä. Saas nähdä tuleeko mitään, ainakin kukkia se työntää kovasti.
Iltapäivällä löysinkin taas itseni hevosen selästä ja pakko kait jo nyt on myöntää. On se vaan oikeasti ihan törkeän hauskaa. Varsinkin kun täällä pääsee ratsastamaan upeassa maastossa, melko vapaasti ja se tunne kun painelee täyttää laukkaa peltojen keskellä...
No ihan vielä en kuitenkaan tallipaikkaa Maranellon orilta yksihevosvoimaiselle luovuta, vaan saapa nähdä kuinka vielä mahtaakaan käydä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti