maanantai 26. maaliskuuta 2012

Aksakisoissa

No viimein se sunnuntai koitti ja vuorossa oli siis meidän ensmmäiset kisat Uruguayissa, kello soimassa 04.30, jotta ehditään varmasti ajoissa kisoihin.
No joo, oltiin perillä kisapaikalla n.08.30 suomalaiseen tapaan puoltatuntia ennen, hyvissä ajoin, mutta yllätys yllätys, paikallahan ei tietysti ollut vielä ketään muita, joten kerran ajeltiin ohikin, kunnes sitten kartasta varmisteltiin paikka, käännyttiin ympäri ja ei kun Chervolla kisapellolle...
Joo oikeasti paimennuskisathan tuolla pellolla olisi voinut hyvinkin pitää, mutta agilitykisat, no jos Suomessa kisapaikka olisi tuollainen olisi kyllä samantien kaikki nettipalstat tukossa:) Nurmialusta kuitenkin.
Mutta alkoihan sieltä sitten porukkaakin paikalle saapua ja eäinlääkärintarkastuskin alkoi siinä 09.20 joka piti siis sisällään tämän jo virallisella tarralla varustetun virallisen eläinlääkärin allekirjoittaman ja viralliseksi leimaaman terveystodistuksen vielä kerran yhdellä leimalla virallistettavan.
No paperit oli nyt sitten kunnossa joten, ei kun rataa rakentamaan, siis kyllä. täällä kilpailijat rakentavat itse radan, tuomari vain näyttää mihin esteet laitetaan ja... Pitäiskö ottaa Suomeen tästäkin mallia ei tarvisi talkooväkeä, kun kisaajat itse hoitavat hommat. Ja tietysti ykkösluokan tuomari ei vielä ollut saapunut auto-ongelmien takia niin kisat alkoivat sitten kakkosilla, luonnollista eikö?
No juu radat oli viimein hinkattu valmiiksi, jonka jälkeen aloin odottelemaan numerointia. No ei vielä, kaikki saavat nyt mennä vielä hiukan treenaamaan radalle, ottaa keppejä ja kontakteja...
No viimeinkin numerointi ja rataantutustuminen, joka tehtiin ihan kuin kotisuomessakin. ja Viimein kisat pääsivät vauhtiin. Meidän luokassahan oli ilmoitettu vain kaksi koiraa, siis Saimi ja joku Dopperi sekä myös yksi medi sheltti...Mutta tietysti kaikki saivat suorittaa radan myös ykkösluokkalaiset ja ns. pentu- ja aloittelevatkisaajat. Miettikääpä tilannetta vaikka Suomessa :)
Ja tietysti kaikki muutkin jotka olivat paikalla koiransa kanssa tekivät radan ja tuomarikin, ilman muuta.
No näin sitä päivää sitten vietettiin ja toinen tuomarikin saapui viimein paikalle ja ykkösetkin pääsivät kisailemaan virallisesti. Tietysti me myöskin saatiin sitten kokeilla noita ykkösen ratoja tai toista, koska meidän piti sitten jo lähteä kaupan kautta kotia kohti, kellon ollessa jo 02.00 pm ja tällöin oli vielä yksi ykkösten kisa käymättä. Tähän asti siis oli käytetty viisi tuntia ja ilmoitettuja koiria 11 kpl. joilla kaikilla kaksi siis oikeasti kaksi starttia siis yht. 22 starttia ja viisi tuntia.
No hauska päivä kuittenkin ja paljon tuttuja nähtiin ja tietysti kaikki ihmiset ketä me ei vielä tunnettu tai oltu nähty tulivat esittelemään itsensä tai sitten heidät esiteltiin, suukkojen kera tietty.). Koska ollaanhan me täällä aksakentillä jonkinlainen "Nähtävyys": Suomalainen kaveri ja bc:), vaikka en kyllä todellakan en sitä suomalaista huipua ole lähelläkään.
Vaikka itse kisat kuitenkin meni meiltä täysin penkin alle tulokset 5 & hyl jäi ihan hyvä fiilis ja kuukauden päästä taas uudetaan. Myöskään palkintoja ei muuten näissä kisoissa jaettu tai ehkä se tehtiin sitten joskus illalla kun me ei enää oltu paikalla...
Ehkäpä tein itse viimeksi heille liian vaikean treeniradan, koska meidän rata oli todella haastava ja itseasiassa mielipuolinen vauhtisuorien ja takaakiertojensa kanssa. Ykköstenrata en sijaan oli jo ihan ok, joskin kyllä sanoisin, että vaativuutta oli enemmän kun ykkösillä Suomessa.

Uruguayin "kansallisrotu Uruguayin Chimarron" hyppäämässä.


Paikallinen ykkösluokan bortsu, joka ehkä minun mieleen jäi kisojen pärhaimpana suorituksena eilen.


Saimi ja taustalla kisatoimisto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti