lauantai 11. helmikuuta 2012

Aikamatkustusta...

No tänäänhän sitten käväistiin oikein pääkaupungissa siis Montevideossa asti, katsastamassa tarjontaa , sekä  hankitoja taas tekemässä ja  kyllähän tuo meidän tilava perheauto mukavasti täyttyikin... Mutta siirtymä siis oikeasti oli kuin suoraan 1800-luvulta n.1999 paikkeille, ei ehkä kuitenkaan ihan 2000-luvulle saakka:). Mutta siis kuitenkin paluu hetkeksi sivistyksen pariin. Ja varmaan jatkossakin, kun oikeasti jotain tarvitaan, sitä  kannataa samoin tein lähteä Montevideosta asti hakemaan, koska sieltä tavaraa löytyy suht. helposti ja hintatasokin on kuitenkin edullisempi, kun täälä Coloniassa. Joskin jotenkin jäi sellainen kuva että ainakin täällä Colonia Del Sacrametossa nuo paikalliset ihmiset ovat oikeasti ja aidosti todella mukavia ja auttavia aina, mutta tuolla suuressa Metropolissa ei välttämättä ihan niin ole.
Ja siis joo meillä on nyt oikeasti ja viimeinkin astiasto  = enemmän kuin ne kolme lautasta, sekä lasit ja paljon kaikkea muutakin tarttui mukaan. ( Kauan etsitty hattu mulle, Tuplikselle hienot päheät keltaiset tennarit, sekä tietty Samala sitä ja Samala tätä:) )
Mutta siitä liikenteestä... Onhan sitä kaikenlaista tullut nähtyä, siis olen kuitenkin ajellut autolla aika paljonkin veikeissä paikoissa kuten esim. tuolla Venäjällä ja Virossa Aika paljonkin. Niin voi hyvän tähden, kyllä näillä latinoilla nuo liikennesäännöt ja ajotavat ovat näin suomalaisesta näkökulmasta, jotain aivan järkyttävää... Kolmenkympin rajoituksella voi huoletta ajaa yhdeksääkymppiä ( onhan se kuitenkin jaollinen kolmellakympillä) ja silti kaikki pyyhkivät reilusti ohitse, kaksikaistaisella tiellä voi reilusti ajaa kolme rinnakkain, vaikka kaistan leveys on huomattavasti pienempi, kuin eurooppalainen standardi. Ja jos sinulla on Argentiinalaiset rekisterikilvet tulee aina ajaa muita kovempa, eikä nuo liikennepoliisitkaan tunnu kauheasti noita nopeuksia kyttäävän kun ei lappuja meillekään reissulta tipahdellut. Ja siis kaikkia sääntöjä voi ihan huoletta rikkoa, kunhan ei  aiheuta kenellekään mitään vahinkoa ja tietysti aina, jos laittaa hätävilkut päälle saa tehdä aivan mitä haluaa, koska silloinhan kyseessä on HÄTÄ. No anyway onneksi olen itse ainakin, kait jo melko hyvin omaksunut tuon täkäläisen ajotyylin tai ainakin välillä tuo vaimo siitä minua "kehuu"...
No, ehkä huomenna vielä hieman lisää, tästä varmaan ikimuistoisesta ekasta reissusta omalla autolla Montevideoon ja takaisin.
Mutta nyt tie on mulle tuttu,  joten voin helposti sinne Montevideoon Carrascon lentokentälle ajella vastaan, kuka vaan kyytiin uskaltaa nousta...


2 kommenttia:

  1. Ootko varma ettette ajanu yli 88mph? Ja ettei auto ollu DeLorean?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin hyvin oli sitten naamioitu Chrysler Aveoksi mikali nain oli... toisaalta kyseessa on kekselias kansa, joten ehka AVIS saattaa tarjota myos tallaisia valikoimissaan.

      Poista