sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ensimmäinen työviikko takana. En ryhdy tässä työelämään puuttumaan sen enempää kuin voin laittaa kuvan tuosta työhuoneesta. Huone on siis barakissa vielä tässä vaiheessa rakennusprojektia ja koska ilmastointi on ollut viallinen vielä toistaiseksi on ajoittain ollut hitusen kuuma fiilis.

Ensimmäisestä työviikosta kuitenkin selvittiin kunnialla ja jopa illallisesta tiimin kanssa. Lauantaiaamu oli hieman kankea, mutta ei onneksi mitenkään toimintaa haittaavasti, sillä toimintaahan taas oli luvassa, kauppareissun merkeissä. Vähinmmäisvaatimus oli saada illaksi aikaiseksi salaattiainekset, koska oltiin saatu kutsu naapuriin yhden projektissa mukana olevan suomalaisen luokse grillaamaan. Käytiin kuitenkin ensin "pyörähtämässä" pääkadulla katsomassa olisiko siellä se suositeltu kauppa, jossa on astioita (meillä on 12 lasia, mutta vain 3 lautasta, koska ne on niin karmeita olleet kaikki mitä on löydetty). Valitettavsti ko. kauppa oli jo niiden listalla, joita oltiin löydetty, eikä siis kartuttanut meidä astiasarjaa mitenkään. Mentiin kuitenkin Tiendas Montevideoon ja saatiin peitto tuohon sohvalle, pari pyyhettä ja muutama tyyny ja väärän kokoiset tyynyliinat (ei niitä oikein oikean kokoisiakaan löytynyt, eli parempi jotain kuin ei mitään). Sitten käveltiin hieman lisää, mutta etsimäämme petauspatjaa ei kyllä ollut tarjolla. No, ei se mitään. Lähdettiin hedelmäkauppaan, tietenkin mutkan kautta. Pysähdyttiin katsomaan, josko saisi tikkaat tai sitten ei, ja tuolit rannalle. Tuolit rannalle löytyivät, mutta tikkaat saivat vielä jäädä, mañana. Hedelmäkaupasta ostetiin tietenkin tarvittavat vihannekset ja hedelmät salaattiin ja vähän muutakin ja lasku oli jotakuinkin 5,5 euroa ja kiloja oli kuitenkin monta. Paksi oli jo täynnä, mutta satuttiin sitten vielä saman tien menemään puutarhamyymälän ohi, johon siinä kohtaa ihan mielenkiinnosta pysähdyttiin. On tuo piha vielä istutuksista huolimatta sen verran kalju, että voisi siihen jonkun bouganvillean vaikka kuvitella. Kun kerran noin 40 eurolla saa pihalle kaksi metristä bouganvilleaa ja kaksi kiinanruusua istutettuna, niin oli se sitten tilattava. Tulevat maanantaina, toivottavasti.
No kaiken tämän jälkeen ei muuta ehtinyt enää kuin ruokaa laittamaan ja sitten poika nukkumaan.. ei niin että se ei itsellekin ollut hyvä idea siinä välissä. Heräämisen jälkeen ei voinut muuta kuin juoda kahvia, tehdä salaatin ja sitten lähteä.. ilmeisesti omaksuttu paikallinen tapa jo aika hyvin, koska oltiin puoli tuntia myöhässä saapuessamme paikalle. Paikallisen tavan mukaan kutsuttaessa on saavuttava aikaisintaan puoli tuntia ilmoitetun ajan jälkeen tai on suunnattoman epäkohtelias. Ilta oli tällä kertaa todella kuuma, oli jo ihan oikeasti mentävä sisälle viilentymään, kun olo oli jo tuskallinen kaikin puolin. Miesten tehtävä oli tietenkin grillata, joka se vasta kuumaa touhua olikin. Pojalla oli seuranaan 5-vuotias tyttö, joka puhui ainoastaan venäjä ja ruotsia, mutta se ei paljoa haitannut, joten heillä tuntui alkulämmitelyn jälkeen olevan hauskaa. Ilta oli muutenkin kaikin puolin varsin mukava. Täällä ulkomailla tutustuu hyvinkin ihmisiin, joihin ei välttämättä ikinä tulisi tutustuttua kotimaassa. Jännää.Kello on nyt kuitenkin niin paljon, että on mentävä nukkumaan..

 Tässä kuitenkin vielä kuva päheistä uusista tuoleista, joita on varmaan huomenna kokeiltava rannallakin asti.

1 kommentti:

  1. Noi teidän lämpötilat kuulostaa kerta kerran jälkeen aina vaan paremmalle, etenkin kun täällä on tänään heräilty mittarin näyttäessä -27...

    VastaaPoista