keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Tänään en mennyt töihin, koska oli paikallisen terveyskortin ja oleskeluluvan vaatiman terveystarkastuken aika. Virtsanäyte mukaan, passit, kaksi värikuvaa, minun ikäisiltä naisilta myös papakokeen tulos ja eikun verikokeeseen. Yksityinen sairaala oli kyseessä, jossa sairaanhoitaja otti verinäytteen ruiskulla imemällä, vai miten sen nyt ilmaisisi, jokatapauksessa siitä oli kaikki vakuumiputket kaukana.Kolesteroliarvot olivat saamani käsityksen mukaan tärkeitä tutkittavia. No, sitten pikapikaa hammaslääkäriaikojen varaukseen. Täällä ei soiteta yhteen yhteiseen varausnumeroon, vaan täällä mennään sinne paikalle kysymään, että kellä on aikaa ko. hetkellä ja sitten ajetaan sinne puolella kaupunkia, jossa ko. hammaslääkäri ottaa vastaan. Hammaslääkäri laski hampaat lampun alla, joka oli varmasti joskus hankkimisvuonna puhdas ja kauhistuttaa ajatuskin siitä, miten hyvin se peili oli jätetty pesemättä.. Onneksi ei edes yrittänyt tehdä mitään muuta, koska silloin olisi varmaan karmit paukkuneet (tässä maassa siis jääneet kaulaan kirjaimellisesti), kun olisi tullut kiire pois. Sitten odotettiinkin pari tuntia ennen lääkärissä käyntiä... odottaminen on varmaan yksi asia mihin täällä saattaa turtua. Sanon turtua, koska en todellakaan ole valmis tottumaan siihen! Ihan sama mihin menet, voit olla varma, että siellä pitää odottaa jotain. Tämä hammaslääkärin ja lääkärin välinen odottaminen oli ihan suomalaisttain normaaliksi väliajaksi ymmärrettävissä, koska meillä oli aika lääkäriin klo 14:30. Ajattelin, että koska meillä nyt sattuu olemaan tuota aikaa, niin etsitään ensin taas hieman tarpeita, käydään kotona syömässä ja mennään sitten pankkiin avaamaan tili ja lääkäriin, niin saadaan monta kärpästä samalla iskulla.Saatiin muuten ostettua "adaptedador" siihen eilen asennettuun pesukoneeseen, joten sitä oli hyvä kokeilla siinä välillä. Kun se rupesi tyhjentämään vettä, sehän oli tietenkin lattialla, koska se putki ei vetänyt... no se saatiin jotenkin "kotirouvan" toimesta korjattua ja kahvitauko jatkui. Koneen lopettaessa normaalin piippauksen sijaan kone soittaakin kappaleen jotain aariaa! Kyllä hieman hymyilytti.

Pankkiin pääsyyn asti meni ihan paikallisen ajatuksen mukaan aikataulun mukaisesti. Pankissa piti tietenkin odottaa hieman aikaa, mutta ei sielläkään ennustetun 20 minuutin yli mennyt kuin 40 minuuttia. Pankkitilin pitäisi aueta noin kolmessa päivässä ja korttien tulla noin viikossa.. saanen epäillä. Palkkapäivä on vasta kuitenkin kuun viimeinen, niin ei tässä nyt hevosen selässä olla. Tässä vaiheessa minulla oli jo hieman huolestunut fiilis, koska olimme jo myöhässä lääkäristä. Tulkilla ei ollut ollenkaan huolestunut fiilis, koska oli paikallinen ja ainahan sitä vaan voi odottaa hieman, no problem. Niinhän sitä sitten tehtiin. Tunnin verran odoteltiin siinä ja jossain välissä terveydenhoitaja mittasi pituuden, painon ja verenpaineen lähimpään kymmeneen ja sitten taas odotettiin lääkäriä. Lääkärillä oli valmis kaavake, jota täyttää ja tulosten perusteella olin hänen mielestään terve. Papakokeen tuloksen voi tässä yhteydessä kuitata sähköpostiviestillä gynekologiltaan Suomesta (ei minulla todellakaan ollut aikomustakaan lähteä kokeilemaan minkälaisia klinkoita on sitä varten olemassa täällä, kun kerran vinkin sain eräältä toiselta asian jo läpikäyneeltä). "Kotirouvan" kolesteroli oli todella korkea hänen mielestään, joten olisi syytä heti mennä lääkäriin ja saada siihen lääkitys ( asia oli tietenkin jo suomessa lähtltarkastuksessa käyty läpi ja todettu, että koska kaikki muut veriarvot ovat niin hyvät, ei kolesterolin osalta noin pieni ylitys ole merkityksellinen). Ei pakottanut toimenpiteisiin, kun rupesin prostestoimaan. Aikuiset hoidettu ja vielä lastenlääkärille pojan kanssa. Karmea tapaus. Ei edes tiennyt mitä kaavaketta täyttää ja ei kyllä nähnytkään mitään. Poika oli myös kovin innoissaan moisesta. Onneksi ei vaatinut mitään ihemeitä. Vihdoin pois lääkäreistä ja klo on vähän yli neljä iltapöivällä, kun päästään odottamaan, että meille laminoidaan terveyskortit...Kello viisi iltapäivällä on päivä pulkassa terveystarkastuksen osalta. Minä pääsen tuohon joka vuosi, poika ja "kotirouva" saavat tyytyä tähän kertaan. Ja eikun kauppaan! Postihan on mennyt kiinni jo neljältä, joten eipä siinä sitten senkään tiimoilta enää mitään.

Menin hakemaan kaupasta tilaamiani imuria ja stereoita, koska olivat valmiina.. siis jouduin odottamaan vielä, kun vaan stereot ja silityslauta oli saatavilla. No mitä ihmettä minä sillä laudalla teen ilman sitä rautaa? Sai se siis jäädä vielä sinne kauppaan siinä kohtaa.. esimieheni oli edellisenä päivänä ostanut sen viimeisen ko. merkkisen silitysraudan siitä kaupasta ja niitä on siis tilattava lisää... odottelua luvassa siis. Stereot nyt kuitenkin soi ( ovat muuten todella rumat, varmaan mallia 80-luku, mutta ajavat asiansa) ja peittää hieman tuota ukkosen jyrinää. On aika raju ukkosmyrsky ulkona, joka aiheuttaa tietenkin sen jännitysmomentin, että pitääkö meidän katto vettä.  


2 kommenttia:

  1. Ja minä en pidä lääkärissä käynnistä edes täällä sivistyksen parissa! Yleensä kun tutuille aiheesta on jutellut, ovat kertoneet että ulkomailla lääkäriin joutuminen on tyypillisesti jännittävä kokemus, vääristä syistä vain. Hienoa nähdä että tämä edelleen pitää kutinsa...

    Heh, toisilla on kesäinen ukkosmyrsky, toisilla 20 astetta pakkasta.

    VastaaPoista
  2. Olipas melkoinen retki. Näinköhän oman maan kansalaiset ikinä käyvät murto-osaakaan noista kokeista, mutta onhan se hyvä varoa,kun ei tiedä, mitä tappajabakteereja Suomesta tuodaan. Papa-koekin. Halleluja!
    Kuullostaa todellisesta Madventuresien survival-reissulta.

    VastaaPoista